A Signura - Val di Suro
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A Signura

The Gibilmanna monastery, clinging to Cefalù, was built by Pope Gregorio Magno in honor of the noble Roman Silvia, his mother. From 590 a.D, ‘A Signura, watching Sea and grapes, has witnessed the domination of the Arabs and then of the Normans. It seems that on a night of 1530 an old friar rescued from the waves a wooden Madonna that, brought up here on  back of a mule, still protects the clusters full of Sicilian Sun and sea wind.

Vinified with special care, A ‘Signura, has the taste of whispered tales under pergolas, of minerals in a fertile soil; It delivers scents of spicy essences, field, white berry and apple; Lively sips of an excellent Chardonnay.

Tipo: Bianco
Ubicazione dei vigneti: Cefalù (PA)
Varietà: Chardonnay 100%
Natura del suolo: Argilloso – Calcareo
Sistema di allevamento: Spalliera
Rendimento medio: 50 hl / ettaro
Vendemmia: Manuale
Maturazione: In acciaio
Produzione annuale: 20000 bottiglie 0,75 l
Note di degustazione:Aroma intenso con sfumature minerali, frutta esotica e fiori di campo,corposo, brioso e fresco.
Colore: Giallo paglierino lumino con riflessi ramati
Naso: Note di pesca gialla matura, miele d’acacia e pasta di mandorle.
Palato: Note di pera, frutti bianchi, pompelmo,limone e marzapane.
Abbinamenti: Tutti i piatti a base di pesce e crostacei
Temperatura di servizio: 10/14° C